Menu

Snittblomster

Hva er snittblomster?

SnittblomsterSnittblomster er avskårne blomster man ofte dekorer i vaser, men også kan bruke til nydelige dekorasjoner på bord til dåp og bryllup. Du kan kjøpe blomstene i pakker eller enkle, alt opp til hva du er ute etter. De mest populære blomstene er roser, men mye har med sesonger å gjøre. Mange har tulipaner rundt jul til påske, og peoner om våren, litt freshe fresia og liljer om sommeren og litt roser på høsten. Rosenes antall, og farvene på blomsten, ilegges ofte en spesiell betydning.

behandling av snittblomster

Behandlingen varierer fra blomst til blomst, men hovedsakelig må alle snittblomster snittet før du setter dem i vann. Skal du bruke blomstene til mindre borddekorasjoner, er det lurt å snitte blomstene og la de trekke inn vann i en vase før de brukes. De fleste skal snittes på skrå, men det fins blomster der du skal skjære rett av, for eksempel tulipaner. Stilken skal alltid være renset fra blader og torner, da dette hindrer forurensning av vannet.

levetid på snittblomster

De fleste snittblomster har en levetid på ca 1-2 uker, alt ettersom hvordan man har behandlet dem. Omtrent alle blomster skal holdes kjølig, og ved å sette blomstene i kjøleskap om natten kan forlenge levetiden. Samtidig kan det være lurt å snitte de en ekstra gang under tiden du har dem, så blomsten kan trekke opp ny næring fra vannet. Vannet skal alltid være friskt, og aller fleste snittblomster foretrekker kaldt vann. Ved kjøp av blomster følger det som regel med en liten pose med flytende næring. Denne anbefales det å bruke i vannet. Det er ikke alltid du behøver å bruke hele posen, så spør alltid din florist om råd og stelletips. Det lønner seg alltid å dra til en blomsterbutikk med utdannede florister, de har alltid gode og korrekte råd når det gjelder blomster generelt.