Menu

Sorgbinderi

Hva er sorgbinderi?

SorgbinderiSorgbinderi er dekorasjoner som blir brukt i begravelser. Disse dekorasjonene er ofte plassert på kister eller ved alteret, og er ment for å gi den siste hilsen til den avdøde. Man kan ofte se at blomstene har en sløyfe eller en lapp med hilsener fra nære venner og familie.

Hvem lager sorgbinderi?

Som regel kommer sorgbinderi fra gode blomsterbutikker med erfarne florister. De lager binderi etter ditt ønske, og sender direkte til kirken der de skal brukes. Ofte er det begravelsesbyrået som gjør bestillingene, men man kan selv bestille sorgbinderi som en privat hilsen. Blomster som blir assosiert med begravelser er liljer, men roser, fresia og andre blomster blir også brukt etter ønske alt etter hvilken farge enkeltpersoner vil ha. Du kan selv bestemme hvordan dekorasjonen skal se ut, og du velger selv størrelse og hvilke blomster som skal bli brukt. Farger som ofte blir brukt er hvitt, grønt og rødt, men dette avhenger også selvfølgelig av hva kunden vil ha.

Bruksområde

Som regel har alle kister en sorgbinderi på toppen, og det fins flere kranser som blir plassert rundt med personlige hilsener på. Disse kransene blir tatt med ut, der de ofte blir stående ved graven etter at begravelsen er over. Det er også vanlig å kaste en rose ned i graven når kisten har blitt senket ned. Blomstene er der for å sende en siste hilsen til den avdøde og samtidig kan blomstene være godt å gi fra de som sitter igjen som et symbol på at de var glade i den avdøde. Blomster blir også brukt til å dekorere graven, og de fleste gjør dette regelbundet etter at begravelsen er slutt. Dette er ikke sorgbinderi, men har kanskje samme betydning for enkeltpersoner som sitter igjen. Ofte blir gravstedet også dekorert med stener, lykter og mye annet som ikke har med blomster å gjøre.